Online Educa Berlin 2004 Gadget

Tijdens de pre-conference van Online Educa Berlin had mijn achterbuurman dit mooie apparaat bij zich:
JVC MP-XV841 - Klik voor grotere versie Het is een JVC MP-XV841 Mini Note PC (zoals ze hem zelf noemen).
Ik was (uiteraard) meteen verkocht. Slechts 1470 gram en dat is inclusief de “long life accu” (tot ruim 6 uur werken of 3 uur DVD kijken) die meegeleverd wordt. Het beeldscherm is erg klein (8,9″) maar heeft een hoge resolutie (2048×1536) en is heel goed leesbaar. Wat de overige specificaties betreft vind ik de standaard meegeleverde 256MB wat mager (hoor mij) en was een DVD brander nodig geweest om het écht helemaal af te maken. Immers, waarom lever je anders Pinnacle Studio 9 mee als je geen DVD’s wilt branden?

Op de Nederlandse JVC-website kon ik hem overigens niet vinden en daarom ben ik ook maar even bij onze buren gaan kijken (het was namelijk een Duitser die achter me zat).
Het blijkt dat er ook al een MP-XV941 beschikbaar is mét DVD+R, DVD+RW brander, dus dat probleem is opgelost.
De prijs in euros blijkt overigens (ongeveer) hetzelfde te zijn als in dollars: 2399 voor de XV941 en dat is bij een dollarkoers waarbij 1 euro ruim 1,30 dollar oplevert veel te hoog, dat had dan niet meer dan zo’n 1900 euro mogen zijn. Vervelend is ook dat bij bestellen in Duitsland waarschijnlijk de Duitstalige versie van Windows wordt meegeleverd.
Bijplaatsen van 512MB extra geheugen kost in de VS 235 dollar. Als ook dat een-op-een de prijs in euros wordt, dan ben je voor de MP-XV941 (met DVD-brander en 768MB geheugen) ruim 2600 euro kwijt. Nog maar even sparen dus.

Dit bericht komt ook op Online Educa 2004.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick de Vos
Patrick de Vos
19 jaren geleden

Inderdaad een leuk pda-tje of pc-tje of laptop-je.

Wat ik er zo 123 van vind:
– Te groot om te gebruiken als pda;
– Te klein om als laptop te gebruiken;
– Wel handig om mee te nemen naar….overal?
– Zie het niet als vervanging van laptop

Pierre
19 jaren geleden

Hoi Patrick,

Ik kan me iets bij die indruk voorstellen.
Het is overigens een volledige XP machine, PDA en dus inclusief alles wat ik nu op mijn laptop heb draaien (vind ik een nadeel aan PDA’s). Ik heb het beeldscherm "in het echt" kunnen zien en dat zag er scherm en goed leesbaar uit.
Als je het daarnaast bekijkt vanuit het oogpunt van iemand die zijn laptop elke dag meeneemt, dus ook vorige week naar Berlijn of vandaag naar Utrecht, dan gaan gewicht en afmetingen opeens heel zwaar tellen. Voor op mijn werkplek of thuis heb ik gewoon een normaal formaat monitor ter beschikking.

Pierre
19 jaren geleden

Nog wat kleiner, maar mét TabletPC mogelijkheden is de Flybook

Patrick
Patrick
19 jaren geleden

@Pierre,

Inderdaad als je de mini-note thuis of op werkplek meteen koppelt aan een monitor wordt functionaliteit al beter in mijn ogen.

Zelf koppel ik op mijn werkplek (bij VPK) de lapotop niet meer aan een monitor. Ik gebruik een laptopstandaad zodat het beeldscherm van de laptop op werkhoogte komt. Dit scheelt namelijk weer ruimte.

Thuis gebruik ik de laptop altijd zonder monitor dus ik zie de voordelen zo snel nog niet. Dat zwaar tillen (wat heet zwaar, tijd voor sportschool :-) )neem ik dan voor lief.

Dave Witjas
Dave Witjas
19 jaren geleden

Voor info over de Flybook kan je beter kijken bij http://www.flybook.nl
Dit is de Nederlandse en Belgische Site.

Leuke aan de Flybook is dat er ook standaard een GSM/GPRS optie aanwezig is!

Dave