MEMORI over edublogs.nl

Tom De Bruyne geeft op MEMORI een eerste reactie op edublogs.nl. Behalve dat het leuk is om te lezen dat hij het een waardevol initiatief vind, vond ik zijn opmerking op het einde er eentje om te bewaren:

“Ik denk dat de homepagina nog iets beter benut kan worden om de meest interessante nieuwe informatie uit de verzamelde RSS-feeds of de wiki, in de kijker te zetten. Maar voor de rest is het zowel conceptueel als inhoudelijk een heel interessant initiatief.”

(bron)

Mijn vraag was meteen hoe/of we dat op een manier kunnen inrichten die recht doet aan het open karakter van de rest van de site. Zou een scoringsmechanisme in de verzamelaar een optie zijn, of een ‘doorklikteller’ die de meest populaire berichten in de verzamelaar registreert? Of is dat toch iets wat “wij” in eigen hand moeten houden?

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Sybilla
16 jaren geleden

Hee, ik vond via mijn stats nog een belgische edublogger: http://www.smetty.be/smetty/log.pma/V

michel
16 jaren geleden

Naar mijn idee moet het zeker geen harde teller worden maar iets waar de waardering voor een bericht in tot uiting komt.
Iets wat daar niet helemaal een maat voor is maar wel een beetje is het aantal reacties op een post. Een lijstje met ‘hot topics’ dus.

Pierre
16 jaren geleden

Het aantal reacties kan ik niet gebruiken, want op Edublogs.nl worden voor de berichten in de verzamelaar en de kanalen geen reacties bijgehouden. Die informatie is in de meeste RSS-feeds die we daar aangeleverd krijgen ook niet beschikbaar.

Ik heb zojuist een redirect-script toegevoegd dat bijhoudt hoevaak naar die berichten doorgeklikt wordt, gewoon om te kijken of dat een indicator kan zijn.
Overigens heeft dat ook tot gevolg dat jullie (de mensen die de rss-feeds leveren) kunnen zien of iemand via edublogs.nl of de verzamel-rssfeed van edublogs.nl bij je site aankomt.

michel
16 jaren geleden

Zit er een bugje in de Edublogs website? Het mainframe van de home-page is blanko, evenals ‘over edublogs.nl’ en ‘syndicatie’.
Bovendien staat er in het menu bij ‘edublog-kanalen’ een foutmelding:
"XML Error in File: not well-formed (invalid token) at line 20"

Pierre
16 jaren geleden

Sorry, was al aan het debuggen.
Er was een probleem met een & die een & had moeten zijn in een gepingd bericht in de kanalen (ok, ik weet het, nu weet je nog niets). De pagina struikelt daar niet meer over, nu ben ik de feed aan het repareren.