Politieacademie

Leuk. De Politieacademie in Breda gebruikt blijkbaar ook RSS-feeds in Blackboard. Niet alleen het aantal edubloggers neemt voorzichtig toe, het gebruik van RSS in het onderwijs neemt nog sneller in omvang toe. Het wordt geloof ik tijd dat ik de leverancier van onze leeromgeving ook eens ga influisteren dat dat wel handig is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wytze Koopal
Wytze Koopal
18 jaren geleden

Ook de Universiteit Twente is langzamerhand RSS-minded. In ieder geval kan elke student in zijn eigen persoonlijke portal (mycampus.utwente.nl) willekeurige RSS feeds toevoegen en lezen. Nieuws van onze website is beschikbaar als RSS.
En ook een RSS feed van ons eigen weekblad, UT Nieuws, is beschikbaar (op http://www.utnws.utwente.nl/utnieuws/… ).
En nee, we gebruiken RSS feeds niet in onze ELO, TeleTOP. Mijn visie is dat dit op een hoger niveau, de studentenportal, moet gebeuren.

Pierre
18 jaren geleden

Hoi Wytze,
Ik kan me op zich voorstellen dat je de feeds niet in TeleTop zichtbaar wilt/hoeft te maken maar in de portal. Al zijn de voorbeelden in Blackboard waarbij de docent ze gebruikt om bijvoorbeeld achtergrondmateriaal te tonen natuurlijk niet gek.
Maar ook daarvoor zal TeleTop aan de voor- of achterkant natuurlijk wel RSS-ondersteuning moeten hebben, zodat de studenten feeds aangeboden krijgen voor bepaalde thema’s /onderwerpen (modulen?) uit TeleTop. Dan kunnen ze die naar wens toevoegen in hun portal.

Wytze Koopal
Wytze Koopal
18 jaren geleden

Ja Pierre, over ‘voor- en achterkant’ gesproken: in december is het voor onze studenten mogelijk om in MyCampus (zie voor info de website http://www.utwente.nl/mycampus) het laatste nieuws van de verschillende TeleTOP-sites in één oogopslag te lezen. Dit zal waarschijnlijk niet met RSS gerealiseerd worden.

Pierre
18 jaren geleden

Maar ik hoop toch dat jullie studenten wél de mogelijk bieden om dat laatste nieuws niet alleen in die portal te lezen, maar bijvoorbeeld ook in hun eigen RSS-lezer?
Ik zou het heel jammer vinden als ik bij jullie student was en voor die website (zoals ik overigens ook bij Fontys moet doen) apart steeds moet gaan kijken in plaats van dat die in mijn RSS-reader tussen die 200+ andere feeds staat.

Wytze
Wytze
18 jaren geleden

Natuurlijk kunnen studenten hun eigen RSS reader gebruiken… Ik zou niet weten hoe ik dat kan verbieden of voorkomen!

Pierre
18 jaren geleden

Nou, als jullie geen RSS feed voor het totaaloverzicht (of de delen) via de portal aanbieden lijkt me dat ze geen andere keuze hebben dan steeds naar de site zelf te gaan.