okt 122004
 

Het heeft lang geduurd, maar met ingang van vandaag is de IMS ePortfolio-specificatie als publiek concept beschikbaar voor download vanaf de IMS website
Het doel van de specificatie is om het uitwisselen van digitale porfolio’s (DPFs of ePortfolio) tussen systemen en (onderwijs-)instellingen mogelijk te maken.

Reacties, vragen en opmerkingen op het publiek concept kunnen tot 12 november 2004 rechtstreeks (in het Engels) via het IMS forum worden doorgegeven of tot 5 november in het Nederlands (of ook direct in het Engels) via [email protected].

 Reacties uitgeschakeld voor Publiek concept van de IMS ePortfolio-specificatie is beschikbaar  Tags:

Studentbloggers…

 Gepubliceerd door om 19:23  Onderwijs
okt 122004
 

Ik heb Ton zijn reactie even hier als bericht opgenomen (een alternatief mailadres is overigens P.Gorissen bij Gmail).
Drie nieuwe studentbloggers toegevoegd aan de lijst:
* Bas Schutte
* Jeroen Steeman is afstudeerder aan de Universiteit Utrecht op het onderwerp weblogs en politiek
* Eva vindt dan wel van zichzelf dat ze niet spoort, maar geeft ook aan dat ze student is.

Bedankt voor de tip, en zo zie je maar waar de scriptie van Elmine allemaal toe kan leiden.

 Reacties uitgeschakeld voor Studentbloggers…  Tags:
okt 122004
 

Vandaag ben ik de hele dag in Den Bosch bij de bijeenkomst van SURF SiX samen met de SURF Special Interest Groep Portfolio.
Het belooft weer een boeiende dag te worden omdat het de eerste bijeenkomst is die we rond dit onderwerp organiseren. Ook spannend, want het is altijd een beetje de vraag welk publiek je krijgt (en hoeveel van de 50 ingeschrevenen komen opdagen). Leertechnologie-afspraken zijn (natuurlijk) heel belangrijk voor elektronische portfolio’s omdat studenten hun portfolio zullen willen kunnen meenemen als ze van onderwijsinstelling veranderen. Niet alleen als ze bijvoorbeeld van de ene hogeschool naar de andere hogeschool overstappen, maar veel meer van de basisschool naar middelbare school, naar (bijvoorbeeld) mbo, hbo, universiteit (de verticale beroepskolom). Daarna zullen ze dat portfolio willen bewaren en onderhouden als onderdeel van hun eigen persoonlijk dossier tijdens hun loopbaan. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Portfolio’s, een nieuwe kijk op studentinformatie  Tags: