Afscheid

 Gepubliceerd door om 22:58  Persoonlijk
okt 112004
 

Vandaag dan toch echt afscheid genomen van Henk. Nee hoor hij is niet dood, gelukkig niet, maar gaat genieten van zijn welverdiende FPU. Henk was niet alleen collega maar een groot deel van de afgelopen vier jaar voor belangrijk deel van mijn werk mijn functioneel baas, en van tijd tot tijd ook mentor. Voor zijn afscheid zijn we met het team (10 personen) naar Atelier & Galerie Den Dries in Nuenen geweest. Daar kun je onder begeleiding van Aart Dikker, en onder het genot van een hapje en drankje, schilderen. En hoewel je mij nog geen roller in de handen moet geven voor het witten van de woonkamer, blijken we een creatief team te hebben. Samen hebben we één groot schilderij gemaakt, compositie vooraf natuurlijk eerst even in overleg bepaald, door een paar mensen in schets op het doek gezet en daarna uitgewerkt. Het origineel is uiteraard met Henk mee, een foto ervan komt binnenkort nog wel hier terecht.
Overigens liet Aart wel zien waarom hij de vakman is. Toen het schilderij namelijk bijna af was wist hij met een aantal welgeplaatste penseelstreken het allemaal nog nét wat beter te maken.

Ervaringen met Firefox

 Gepubliceerd door om 00:11  Tools
okt 112004
 

Nu ik een tijdje FireFox als mijn standaardbrowser gebruik wil ik wel een paar dingen noemen die me zijn opgevallen. Ten eerste: ik mis Internet Explorer helemaal niet, hoewel er hier en daar websites zijn die met FireFox minder goed te bekijken zijn, is daar ook een oplossing voor: IE view zorgt er voor dat je onder de rechtermuisknop een optie hebt om de betreffende pagina toch maar in Internet Explorer te openen.
Het is een voorbeeld van een van de ” extensions” die het werken met FireFox prettig maken. Lees verder….