Uit de miljoenennota… #2

 Gepubliceerd door om 06:21  Onderwijs
sep 232004
 
“Afstandsonderwijs en e-learning is voor deze doelgroep een bij uitstek geschikte onderwijsvorm. De DU wordt gevraagd om het ontwikkelen van het onderwijsaanbod voor de doelgroep van studenten ouder dan 29 jaar met prioriteit in het activiteitenplan op te nemen.”

(bron)

Raar. De Digitale Universiteit heeft geen studenten, het is een samenwerkingsverband van 10 instellingen uit het hoger onderwijs die natuurlijk geen concurrent van zichzelf willen worden.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Uit de miljoenennota… #2  Tags:

Uit de miljoenennota… #1

 Gepubliceerd door om 06:16  Onderwijs
sep 232004
 
“Uit een onderzoek van TNS-NIPO bleek dat de kennis over en verspreiding van open source-producten achterblijft bij de verwachtingen. Dit is volgens de minister “een belangrijke belemmering in het uitwisselen en gebruik van educatieve content.” In de begroting verzoekt het ministerie de stichtingen Kennisnet en Ict op school dan ook plannen te maken om de kennis over open source te bevorderen. De minister trekt daar een half miljoen euro voor uit.”

(bron)

En zou houden we het misverstand in het leven dat open source software uitwisselbaarheid bevorderd. Het is een licentiemodel, geen garantie voor functionaliteiten.

Deel dit bericht: