The Art of Deception – William L. Simon & Kevin D. Mitnick

Niet helemaal op volgorde van lezen, maar als derde boek van mijn vakantieleeslijst iets over The Art of Deception; door William L. Simon & Kevin D. Mitnick.
Bol.com zegt hierover bij de beschrijving in het kort “Although corporations go to great lengths to install state of the art computer security systems, the greatest vunerability in protecting the business assets of any company often lies with the company’s own employees.” Einde samenvatting.
Meer dan die constatering heeft het boek eigenlijk niet te bieden. Ik had het boek gekocht voor een groot deel omdat ik heel lang geleden (in 1988 alweer) ook Het chaos computer boek gekocht en gelezen heb en dat een heel spannend en interessant boek vond.

Maar het boek van Mitnick (zie WikiPedia voor wat achtergrondinformatie over hem) en Simon (de cover van het boek zegt niet meer dan “..is the bestselling author of more than twenty books”) is een eindeloze herhaling van voorbeelden van hoe je mensen voor de gek kunt houden door je voor te doen als iemand anders. En omdat met name in de eerste hoofdstukken de opbrengsten zo belachelijk gekozen zijn (achterhalen wie er allemaal bij een bedrijf werkt en wat hun telefonnummers en functie zijn zodat je er als headhunter contact mee kunt opnemen) en de conclusie en het bijbehorend advies ook steeds hetzelfde zijn (vertrouw niemand, vertrouw niemand) gaat het boek snel vervelen.
Ik had de film Catch Me If You Can met Leonardo DiCaprio en Tom Hanks gebaseerd op het leven van Frank Abangale, en heb daar meer over social engineering opgestoken (en op een veel leukere manier) dan van dit boek.

Ik heb geen idee hoe zijn andere boeken zijn, maar heb geen trek om dat zomaar uit te proberen, Mitnick is in ieder geval geen auteur waar ik ongezien online nog een boek van koop.