Weblog en Wiki nu gelinkt

 Gepubliceerd door om 22:06  Persoonlijk
aug 072004
 

OK, het werkt, de ICT en Onderwijs Weblog en de ICT in het Onderwijs Wiki zijn aan elkaar gelinkt. Het is nu mogelijk om in post én in de reacties gebruik te maken van een aantal van de door WakkaWiki en WackoWiki ondersteunde opmaakregels.
Een van de dingen die je hier al meteen kunt zien is dat een WikiWoord (WikiWord) automatisch wordt omgezet naar een verwijzing in de ICT in het Onderwijs Wiki.
De links werken niet één kant op, maar ook terug. Als je op de WikiWoord pagina op de Wiki kijkt, zie je onder aan de pagina een terugverwijzing naar (o.a.) dit bericht.
Opmaak
Behalve wikiwoorden is het mogelijk om gebruik te maken van de volgende opmaak:
**Ik ben vetgedrukt** wordt Ik ben vetgedrukt
//Ik ben cursief.// wordt Ik ben cursief
En ik ben __onderstreept__! wordt En ik ben onderstreept!
Handmatige links:
[[http://www.gorissen.info/pierre]] wordt http://www.gorissen.info/pierre
[[weblog]] wordt weblog
[[IMSCP IMS Contentpackaging-specificatie]] wordt IMS Contentpackaging-specificatie
Plugin
De plugin voor Nucleus werkt op het moment samen met WakkaWiki en WackoWiki, maar is nog niet openbaar beschikbaar. Dat gebeurt wel, maar daar wil ik hem eerst even verder voor testen. Het is namelijk voor het eerst dat ik een plugin voor Nucleus geschreven heb.

Deel dit bericht:

  Een reactie aan “Weblog en Wiki nu gelinkt”

Reacties (1)
  1. De code voor de plugin is nu beschikbaar. Zie: http://wiki.nucleuscms.org/

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.