CAPTCHAs Gotchas

 Gepubliceerd door om 07:05  Internet
jul 072004
 
“It is important to note that there is a downside to using CAPTCHAs. While they can be very successful in stopping automated bots from being able to post comments or sign up for memberships, it can also have the same effect on blind or visually impaired users of your site. If you enable CAPTCHAs, then you will be making it extremely difficult for these legitimate users to be able to use your site.

You should determine for yourself whether or not CAPTCHAs are appropriate for your situation.”

(bron)

Voor het geval je nog nooit van een CAPTCHA (completely automated public Turing test to tell computers and humans apart)gehoord had: WikiPedia uitleg.

De WikiPedia pagina legt weliswaar uit dat er uiteindelijk ook wel niet visueel ingestelde CAPTCHAs zullen komen, maar voor mij is dit weer een voorbeeld van moeten kiezen tussen twee ernstige kwalen. Wat mij betreft: niet doen dus.

 Reacties uitgeschakeld voor CAPTCHAs Gotchas  Tags:

Presentatiebestanden bijeenkomst QTIv2.0

 Gepubliceerd door om 07:00  SURF
jul 072004
 

Moe maar voldaan. Dat is het gevoel na de QTIv2.0 bijeenkomst van gisteren. De opkomst was mooi met veertien vertegenwoordigers van een achttal verschillende bedrijven die actief zijn op het gebied van het gebruik van QTI voor het uitwisselen van toetsmaterialen.

Aan de hand van de presentaties is uitgebreid ingegaan op de nieuwe versie van de specificatie die gedownload kan worden van de IMS website.

Behalve geïnformeerd werd er ook gediscussieerd over de verschillende veranderingen en werden vragen, opmerkingen en aandachtspunten verzameld. Deze worden door SURF SiX op dit moment verzameld en uitgewerkt en ingebracht in de projectgroep die de definitieve versie van IMS QTI v2.0 opstelt.

Deze versie komt naar verwachting rond oktober 2004 beschikbaar.

* inleidende presentatie (start hier)

* het informatiemodel toegelicht

* overzicht van een item-session

* de integration guide

N.B. in een aantal van de presentaties wordt verwezen naar bestanden in een map examples. Dit zijn de voorbeelden die in de download van de IMS website zijn opgenomen. Als de map "examples" als submap in een map met de presentatiebestanden geplaatst wordt, werken de links ook weer.

 Reacties uitgeschakeld voor Presentatiebestanden bijeenkomst QTIv2.0  Tags: