De Dutch Bloggies #2

 Gepubliceerd door om 07:01  Internet
mei 062004
 
“De Dutch Bloggies zijn vorige week uitgereikt. Leuk! Ik kijk er ieder jaar naar uit, het moment waarop webloggend Nederland heel voorzichtig een prijsje in elkaars benauwde loggerskontje duwt”

(bron)

:-)
Ik schreef vorige week dat ik het een goed idee vond. Daarom vond ik dat deze bijdrage van Nico Dijkshoorn met een ietwat kritischere toon ook een plaatsje verdiende.

 Reacties uitgeschakeld voor De Dutch Bloggies #2  Tags:
mei 062004
 
“Nieuwe computerbeeldschermen scheiden een hoge concentratie van een gevaarlijk stof af. Dat heeft het Duits onderzoeksinstituut BIA ontdekt. De stof fenol zit in de printplaten van een monitor en kan boven een bepaald percentage kankerverwekkend zijn. Deze printplaten zitten zowel in CRT- als in flatscreen monitoren.”

(bron)

Oei, ernstig bericht, snel een tweede onderzoek er overheen dat deze gegevens moet bevestigen. Als het namelijk waar is, dan is het iets wat aangepakt/aangepast moet worden. Graag óók meer informatie dan dat nu gegeven wordt. Onduidelijk is mij nu namelijk hoe dat fenol in het menselijk lichaam komt. Zoals ik het nu begrijp is het dus geen straling of zo, maar iets waar je niet mee in aanraking (via de huid of inslikken) wilt komen. Nou, dat wil je met monitorprintplaten sowieso niet doen.

 Reacties uitgeschakeld voor ‘Nieuwe beeldschermen zijn kankerverwekkend’  Tags: