SURF SiX bijeenkomst

 Gepubliceerd door om 07:01  SURF
apr 162004
 

SURF SiX organiseert op 12 mei a.s. bij het informatiseringscentrum van de Universiteit van Amsterdam een bijeenkomst over Studentinformatiesystemen en de ELO. De bijeenkomst geeft een overzicht van de stand van zaken, toont actuele ontwikkelingen in Nederland, brengt de discussie op gang over de te zetten vervolgstappen en brengt de verschillende belanghebbenden met elkaar in contact. Er zal daarbij met name ook gekeken worden naar de bruikbaarheid van de IMS-specificaties, zoals IMS Enterprise, IMS Enterprise webservices en ontwikkelingen binnen andere organisaties. Lees verder….

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor SURF SiX bijeenkomst  Tags:
apr 162004
 
“De onderwijsvernieuwingsprojecten van de Tender 2001 van het SURF-Platform ICT en Onderwijs hebben een krachtige bijdrage geleverd aan innovatie en zijn nu in een afrondende fase. De volgende projecten van de Tender 2001 zijn inmiddels afgerond: [..] GYPSY en Didiclass”

(bron)

In het GIPSY-project is mobiele ICT ingezet voor ondersteuning van zowel individuele als groeps-leerprocessen, in het Didiclass project is het curriculum van lerarenopleidingen verrijkt met 39 dilemma’s bestaande uit korte praktijkvoorbeelden op video.

Meer informatie is beschikbaar op de SURF website.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor SURF-projecten GIPSY en Didiclass van Tender 2001 afgerond  Tags:

Linux niet goedkoper dan Windows?

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
apr 162004
 
“Een meerderheid van de ict-beheerders beschouwt het in de open source-gemeenschap populaire besturingsprogramma Linux niet als een goedkoop alternatief voor Windows, het besturingsprogramma van Microsoft. Dit blijkt uit een onderzoek onder grote bedrijven in Europa en de Verenigde Staten, uitgevoerd door consultancybedrijf Yankee.”

(bron)

Een artikel op Edusite waar ik wel op moest reageren. Dat had weer een aantal andere reacties tot gevolg, waaronder eentje van Frederik Questier waarin hij nogal heftig tekeer gaat, maar die ook een aantal links naar ‘tegen-rapporten‘ wist te leveren.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Linux niet goedkoper dan Windows?  Tags: