Een weblog voor iedereen

 Gepubliceerd door om 07:32  Tools
apr 092004
 
“University of Minnesota offers blogs to everyone on campus. These folks have a great understanding of how to use weblogs throughout campus. Faculty and students all have access to MoveableType blog software.”

(bron)

Wellicht een idee voor al die bedrijven en instellingen die vinden dat er te weinig aan kennisdeling gedaan wordt door medewerkers of waar men van mening is dat studenten wellicht ook zinvolle dingen te zeggen hebben. Nee, het beschikbaar stellen van weblogsoftware brengt dat proces niet opeens op gang, maar het neemt wel een praktische beperking weg. Ik ben benieuwd of we in Nederland weer minimaal een jaar nodig hebben voordat de meer innovatieve onderwijsinstellingen dit idee oppikken.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Een weblog voor iedereen  Tags:

Informatie-overload

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
apr 092004
 

Ik merk dat ik een punt bereikt heb waarbij ik hoe dan ook weer een aantal RSS-feeds uit Sharpreader moet gaan gooien. Kon ik tot nu toe eigenlijk gewoon elke feed die ik tegen kwam zonder problemen opnemen, ik merk dat het aantal berichten dat nu binnen komt té veel is en té veel zinloze berichten bevat.

Vooral de algemene nieuwssites, zoals Sp!tsnet, Omroep Brabant, Omroep.nl, en de Telegraaf leveren veel berichten op. Tel daarbij o.a. het feit dat veel van die berichten op andere manieren nog eens terug komen, dan begrijp je waarschijnlijk wel mijn probleem.

Het zou mooi zijn als ik uit de feeds die ik nu heb een intelligente selectie zou kunnen laten maken, bijvoorbeeld op basis van een profiel van voorkeuren, waarbij berichten over hetzelfde onderwerp samengevoegd worden tot één bericht met daaronder de varianten.

Als iemand inspiratie heeft, ik hou me aanbevolen om zo’n applicatie te testen.

Deel dit bericht: