mrt 292004
 
“Een grote toeleverancier van boeken voor Nederlandse bibliotheken gaat zijn boeken standaard voorzien van een elektronische chip.”

(bron)

Hmm, klinkt eigenlijk wel logischer dan het gebruik ervan in bankbiljetten. De bibliotheek in Eindhoven heeft er inmiddels, net als een paar anderen, al ervaring mee en er is op landelijk niveau een set van afspraken vastgesteld. Het lijkt me dan wél handig om ook die papiertjes die mensen nu meekrijgen met daarop de datum waarop de boeken ingeleverd moeten worden ook meteen te vervangen. Zoiets als die chipkniplezers, maar dan voor RFID zodat je boek ‘verteld’ wanneer het terug moet.

Update: Sybilla had hem eerder.

Is maar goed ook, is tenslotte haar vakgebied ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Openbare bibliotheken stappen over op rfid  Tags:
mrt 292004
 
“Het SURF onderwijsvernieuwingsproject Zeer Actieve Psychologie (ZAP), behoort tot de vijf genomineerden voor de Nationale ICT Award in de categorie overheid/non-profit. De awarduitreiking vindt plaats op het Nationaal ICT Event van 18 mei a.s. in Utrecht. In het Nationaal ICT Event worden de belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards in Nederland samengebracht.”

(bron)

Bij de tweede Nationale Conferentie ‘Innovatie en Kwaliteit in de Publieke Sector’ lukte het ze helaas niet om in de prijzen te vallen, wie weet wel bij het Nationaal ICT Event.

 Reacties uitgeschakeld voor SURF-project ZAP genomineerd voor Nationale ICT Award  Tags: