Telegraaf begonnen met aanbieden rss-feeds

“De Telegraaf lijkt nu ook officieel te zijn begonnen met het aanbieden van rss feeds. In kleine kring was al bekend dat het dagblad rss aan het testen was, maar het heeft er alle schijn van dat De Telegraaf rss nu definitief heeft omarmd. Kennelijk ziet de krant rss als een interessant nieuw afzetkanaal voor zijn nieuws.”

(bron)

Goed, ik zou normaal gesproken nooit de Telegraaf lezen, of naar hun website gaan. Los van de inhoud van de krant, vind ik de layout van beide verschijningsvormen veel te schreeuwerig. Jammer ook is dat ze alleen de koppen leveren, geen korte beschrijving. Mijn RSS-reader kan (als ik dat wil) automatisch in het interne browservenster de bijbehorende pagina ophalen, maar dan moet je wel een popup-blocker geïnstalleerd hebben staan (is natuurlijk sowieso een goed idee). Die komen namelijk met de gewone pagina’s mee.

Maar, ondanks alle kanttekeningen, is dit om meerdere redenen toch goed nieuws. De Telegraaf biedt verschillende RSS-feeds aan: er zijn feeds beschikbaar voor de voorpagina, binnenlands en buitenlands nieuws, De Financiële Telegraaf, Telesport, Privé, i-Mail, Woonkrant en Reiskrant. Dat maakt het gemakkelijk om alleen dat nieuws te krijgen wat jij wilt. Daarnaast hoef je je niet eerst te registreren om bij de volledige berichten te komen. Tenslotte vind ik het positief omdat het, voor mij, laat zien dat er kranten zijn die wél begrijpen hoe het internet werkt. Zoals het artikel op Emerce al zegt, is RSS nog vooral iets van niet-Nederlandse sites en dat is jammer.