SURF SiX bijeenkomst succesvol verlopen

Gisteren weer een goede SURF SiX bijeenkomst gehad. Raar eigenlijk dat ik inmiddels al van ‘weer’ kan praten, het was immers pas de derde SURF SiX bijeenkomst in zijn nieuwe samenstelling en de eerste voor het aandachtsgebied Educatieve Content.

Zo’n eerste bijeenkomst voor een aandachtsgebied is moeilijk, want je hebt géén idee wie je doelgroep precies is, of wie van die doelgroep aanwezig zal zijn. Zelfs aan de hand van de inschrijflijst is dat niet vooraf te achterhalen en sowieso, het programma staat dan al vast.

Maar goed, er was lijkt me voor iedereen wat, wat meer technische informatie over de specificaties, aangevuld met wat uitleg voor de mensen voor wie dat nieuw was, uitleg over de aanpak van een project, een progamma en een implementatietraject op dit gebied en als afsluiting een live demonstratie.

Mooi was ook de opmerking van een van de deelnemers tijdens de lunch dat hij al een aantal interessante andere deelnemers had ontmoet die hij voorheen nog niet kende. Ook dat was een belangrijk doel van de bijeenkomst en gezien de diversiteit van de deelnemers (universiteiten uit Nederland en België, hogescholen, ROC’s, uitgevers, verschillende adviseurs op dit gebied) was dat ook goed mogelijk.

Presentaties etc. komen binnenkort online, dan zal ik dat hier uiteraard ook even melden.