Naam Lindows mag niet van de rechter

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
jan 302004
 
“De naam Lindows voor computerbesturingsprogramma’s op basis van Linux mag niet. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald op verzoek van computerreus Microsoft. Deze vindt de naam Lindows verwarrend en een inbreuk op zijn merk Windows.”

(bron)

In een aantal landen om ons heen mocht het al niet langer, maar nu dus ook niet in de Benelux. Ik kon vandaag nog geen toelichting vinden op de uitspraak. Ik ben namelijk wel benieuwd hoe je zoiets als “ramen” als handelsmerk verkocht krijgt.

 Reacties uitgeschakeld voor Naam Lindows mag niet van de rechter  Tags:

[email protected]

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
jan 302004
 

Ik kwam via de referrerlogs (= ‘welke link gebruikten jullie om hier te komen’) terecht bij deze website van de afdeling SOMI van de Hogeschool Rotterdam. De mooie layout van de site was direct herkenbaar als afkomstig van Hans Reitzema, maar waar het mij natuurlijk om ging was de vraag ‘waar zit de link naar hier?’. Ik vond hem uiteindelijk op deze pagina over Decentrale netwerken, Groove en Weblogs. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik Jeroen Bekkers niet kende, niet bij zijn presentatie tijdens de Onderwijsdagen 2003 ben geweest (logisch, gezien het grote aantal parallelsessies), maar natuurlijk was ik wel nieuwsgierig naar de presentatie. Helaas, de link op de SURF pagina, linkt niet naar de presentatie, maar naar een weblog. Toen ik daar een comment wilde toevoegen met de vraag voor de presentatie bleek dat ook dat niet ging (schrijffout bij het opslaan ervan). Dus helaas, geen presentatie. Evengoed toch dit bericht om jullie op het bestaan van de HRO site te wijzen.