Microsoft stopt met slimme Mira-schermen

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
jan 072004
 
“Einde platform draagbare displays:

Het is nooit veel geweest en het zal ook niet veel meer worden, Microsofts Smart Display. De combinatie van een draagbare lcd-scherm en WiFi, op de markt gebracht door fabrikanten als Philips en ViewSonic, bleek weinig succesvol. Reden genoeg voor Microsoft om de stekker uit het project te trekken.”

(bron)

Hmm, jammer. Het leek een aardig concept, maar om de een of andere reden is dit ‘draagbare beeldscherm’ nooit echt aangeslagen. Toch zag ik er wel wat in. Mijn grootste dilemma bij een aanschaf van een nieuwe computer is dat ik het veel voor het verwerken van digitale video wil kunnen gebruiken (desktop dus, veel power onder de moterkap tegen relatief gunstige prijs), maar dat ik ook niet alleen boven op zolder in mijn studeerkamertje wil kunnen zitten werken (laptop dus, lekker mobiel, heb thuis draadloos netwerk liggen, zou niet anders meer willen). Zo’n beeldscherm had beide tegelijkertijd kunnen bieden, maar was eenvoudigweg nog te duur. Ik vrees overigens dat de Tablet PC uiteindelijk dezelfde kant op gaat en niet voldoende voet aan de grond krijgt om op de lange duur levensvatbaar te blijken ondanks de voorspellingen van Bill daar over (inmiddels ruim twee jaar geleden).

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.