‘Virusschrijvers gaan elkaar aangeven voor tipgeld’

“Onderzoekers op beveiligingsgebied zijn het oneens over het effect dat Microsofts zogeheten Anti-Virus Reward Program zal hebben op de ondergrondse gemeenschap van virusschrijvers.”

(bron)

Microsoft biedt veel geld voor tips die leiden tot de veroordeling van de persoon of groep die verantwoordelijk is voor het schrijven en lanceren van de MSBlast-worm en het Sobig.F-virus. Veel geld is dan twee keer 250.000 dollar, niet gek dus.

De discussie gaat echter over de vraag of het zal werken en of de virusschrijvers elkaar zullen aangeven voor dat geld. We zullen zien. Is het niet een beetje alsof je de ene inbreker vraagt om een andere inbreker aan te geven? Met andere woorden, de kans dat degene die dat zou willen zelf ook strafbare feiten gepleegd heeft is natuurlijk groot.