Student vervolgd voor omzeilen beveiliging (of toch niet)

“Een student van de Amerikaanse universiteit Princeton wordt vervolgd omdat hij op internet uit de doeken doet hoe je de kopieerbeveiliging van een cd kunt omzeilen. Dat meldden verschillende Amerikaanse media vrijdag.”

(bron)

Het moet weer eens niet gekker worden. Deze knul heeft ontdekt dat je door het indrukken van de SHIFT toets, oftewel het omzeilen van de autostart functie van Windows, een beveiliging die het bedrijf SunnComm veel geld moet gaan opleveren.
Op Webwereld wordt gelinkt naar een verklaring van het betreffende bedrijf. Die claimen 10 miljoen dollar schade te hebben opgelopen.Op zich niet zo’n vreemde claim gezien het koersverloop van SunnComm sinds het bekend worden van het bericht vorige week maandag. Maar of dit inderdaad valt onder de Amerikaanse Digital Millennium Copyright Act is maar de vraag.

[update] Ja hoor eens hier zeg, met dit tempo kan ik het nieuws hier ook niet bijhouden. Kwam ik eerst bij toeval een ander bericht tegen waarin uit de doeken gedaan wordt dat die 10 miljoen niet zo echt zijn als het lijkt, blijkt nu ook de hele rechtzaak van de baan te zijn.