Hoax of serieus gevaar?

“Beveiligingsexperts van ISS (Internet Security Systems) waarschuwen voor een grootscheepse aanval op het internet die aanstaande zondag zal plaatsvinden. Volgens Peter Allor van ISS hebben hackers via IRC(Internet Relay Chat) een afspraak gemaakt voor een Defacement-aanval.

Hierbij gaan de hackers onderling een wedstrijdje houden in het zoveel mogelijk hacken van websites. De hackers moeten op websites inbreken en zoveel mogelijk pagina’s op die websites veranderen. Het gaat er bij deze "Defacer Challenge" om zoveel mogelijk punten te halen. Omdat systemen met Windows gemakkelijker te hacken zijn, kan de hacker bij een succesvolle poging hier slechts een enkel puntje verdienen. Wie het echter lukt om op een Unix of een Mac server in te breken mag rekenen op maar liefst vijf punten.”

(bron)

Tja, wat ze natuurlijk wel bereikt hebben is dat je blij zult zijn als het weer maandag is. Ook als dan is gebleken dat het nog zo erg niet was :-(