Gratis iBook: Frankenweenie

 Gepubliceerd door om 11:37  eBooks, iOS
sep 282012
 

Als je tegenwoordig een film produceert, dan weet je dat je niet alleen een film maakt. Je maakt ook meteen promotiemateriaal voor de film: korte interviews met de makers, foto’s en video’s van de productie van de film. Allemaal materiaal dat je daarna nodig hebt / kunt gebruiken om de kijkers van die film extra mee te laten leven.

En als je heel modern bent, dan maak je niet alleen een website met dat materiaal, maar dan maak je ook meteen een iBook dat gratis te downloaden is. Zo ook bij de film Frankenweenie, een nieuwe animatiefilm van Tim Burton. Disney heeft een gratis iBook samengesteld dat heel veel informatie over het tot stand komen van de film bevat.

Maar waarom klink ik dan toch een beetje cynisch? Nou, voornamelijk vanwege de omvang van dit iBook: ruim 640Mb groot. Dat komt omdat er ook video’s zijn opgenomen in het iBook. Op zich allemaal (aan de individuele bestanden te zien) zo klein mogelijk gemaakt, en op zich ook heel handig dat ze lokaal opgeslagen worden (want dan kun je het book ook offline lezen), maar downloaden duurde erg lang (leek ook een paar keer af te breken) dus vereist haast dat je iTunes gebruikt én het zorgt er voor dat het iBook niet lang op mijn iPad zal blijven staan. Want met 16GB ruimte hakt dit er flink in en dus is dit het eerste dat er weer vanaf vliegt op het moment dat er opgeruimd moet worden.
Lees verder….