Menu
Categorieën
Untethered jailbreak van iOS 4.2.1 met GreenPois0n
6 februari 2011 Algemeen

Soms vraag ik me af of dit een bewust kat en muis spelletje is tussen de jailbreakers en Apple. Op het moment dat bekend wordt dat iOS 4.3 waarschijnlijk over iets meer dan een week beschikbaar komt (op 14 februari 2011), wordt de untethered jailbreak voor iOS 4.2.1 beschikbaar gesteld door GreenPois0n.

Untethered betekent dat je ook geen computer en aanvullende handelingen/software meer nodig hebt als je je iOS apparaat opnieuw op moet starten. Tot nu toe was er maar voor een aantal apparaten zo’n jailbreak beschikbaar, de rest had hulp nodig bij het opstarten (al is me dat in die 2 maanden op de iPad nog nooit ongewest/ongepland overkomen). Deze GreenPois0n jailbreak heeft ondersteuning voor iPod Touch 2G (alle bootroms), iPod Touch 3G, iPod Touch 4G, iPad, iPhone 3Gs (alle bootroms), iPhone 4. Nog niet voor Apple TV, dat komt in de volgende update.

Prettig aan de GreenPois0n jailbreak is ook nu weer dat hij werkt als je al op iOS 4.2.1 zit en dan al je instellingen en geïnstalleerd applicaties laat staan. Het is letterlijk een kwestie van 2 minuten werk en dan heb je één extra icoontje erbij. Voor mij belangrijke applicaties als DisplayOut (het hele scherm van je iPad op een beamer weergeven), Display Recorder (schermfilmpjes maken óp je iPad), iFile (toegang tot het bestandssysteem van je iPad, USB sticks etc) werken allemaal al een tijdje probleemloos op iOS 4.2.1.
Zelf had ik de iPad al op 4.2.1 voorzien van een tethered jailbreak met behulp van RedSn0W, en GreenPois0n werkt daar probleemloos mee samen. Ik hoefde niet eerst een kale 4.2.1 terug te zetten. Netjes.

Wijzer geworden na voorgaande posts over het jailbreaken van iOS, zet ik de reacties dicht om te voorkomen dat het bericht vragen aantrekt over het al dan niet succesvol uitvoeren van de jailbreak. Het werkt voor mij, je doet het op eigen risico, er zijn een aantal plekken waar je beter terecht kunt met vragen, zoals het iPhone Forum (ook voor iPad vragen) of het Jailbreak QA forum.

De vraag is nu natuurlijk: komt iOS 4.3 op 14 februari en hoe snel is daar dan weer een untethered jailbreak voor beschikbaar?

Deel dit bericht:
Reacties zijn niet toegestaan
*