Mijn iPod Touch weet waar ik nu ben

Google Earth locatiebepaling via wifi (foto door: PiAir (Old Skool))

Vorige maand schreef ik over Skyhook, het bedrijf achter de locatiebepaling via Wifi-netwerken waar de iPhone en iPod Touch gebruik van kunnen maken.
Toen nog niet écht enthousiast, want Firefox kon mijn locatie niet bepalen. Fred Zelders had (alweer!) een tip en legde uit dat je de informatie over je eigen draadloos netwerk thuis of op andere plekken ook zelf kunt toevoegen aan de database van Skyhook.

Ik heb dat toen gedaan en kan bevestigen dat dat inderdaad nut heeft. Want toen ik zojuist weer probeerde of mijn iPod Touch wist waar ik was (zoals ik dat tot nu toe één keer eerder werkend had gezien in Orlando), wist Google Earth op de iPod Touch me nu, na even nadenken, namelijk wél aan te geven waar ik was. En ook de andere programma’s die gebruik konden maken van locatie-informatie wisten op deze manier te ontdekken waar ik was/ben.

Praktisch gebruik in Nederland, tenminste het deel waar ik woon, is nog steeds erg klein. Dat is anders in bijvoorbeeld Antwerpen, waar blijkbaar al heel veel wifi-punten op deze manier vastgelegd zijn. Maar nu ik weet dat de informatie ook daadwerkelijk toegevoegd wordt wil ik ook wel de info van de verschillende andere wifi-punten waar ik verbinding mee maak, bijvoorbeeld in Eindhoven vastleggen en toevoegen.
Ik ben namelijk wel benieuwd hoe nauwkeurig dit gaat blijken te zijn in kantoorgebouwen met meerdere wifi access punten.

[update] Hoewel het op de iPod Touch nu werkt, heb ik nog geen succes als ik met mijn laptop naar loki.com ga. Ook niet als ik dat met de iPaq 914c doe via de mobiele applicatie. Ben benieuwd of dat betekent dat er verschillende servers zijn die nog niet allemaal bijgewerkt zijn of dat er een ander probleem is.