Menu
Categorieën
Windows Live Mail – de volgende stap is een stap terug
12 januari 2008 Tools
Windows Live Mail - Klik voor grotere versie

Computer!Totaal beschreef het als: “Uitgebreide versie van Vista’s mailclient, vervangt Outlook Express, meerdere accounts openen vanuit één applicatie (ook Hotmail, Gmail, etc).“. Reden genoeg voor mij om Windows Live Mail te downloaden en te installeren. Ik gebruik op het moment namelijk meestal Outlook Express omdat het een handige manier is om zowel mijn Hotmail-account (tja, oude liefde en handig als SPAM-trap), mijn twee active GMail-accounts én via de HTTP-webaccess de mail van mijn werkgever van de Exchange-server af te halen.

Ik zou natuurlijk Outlook kunnen gebruiken, maar het uit elkaar houden van de verschillende mailstromen is daar meer werk én het is een toch net weer wat zwaardere applicatie. En omdat mijn Qtek S110 zelf synchroniseert met Exchange (ook als hij niet aan de laptop hangt) heb ik daar altijd een actuele agenda bij de hand. De installatie duurde lang, maar dat is op zich te begrijpen omdat het programma alle accounts en alle lokale mail van Outlook Express importeert.
Gelukkig gebeurt dat zonder dat daarbij Outlook Express gedeïnstalleerd wordt of zonder blijvende conversie van de lokale mailbestanden.

Want wat blijkt, de opvolger van Outlook Express heeft een voor mij cruciaal gemis: het is niet langer mogelijk om via de HTTP-route die beschikbaar is in Outlook Express bij een Exchange server op te halen.
En daarmee is het voor mij een nutteloze applicatie geworden die ik dan (na het maken van een screenshot) ook weer gedeïnstalleerd heb.
Voorspeld dus al niet veel goeds over wat ik van de standaard Vista mail client mag verwachten.
Nou ja, één troost, ook op de Apple is het wat Exchange support betreft niet allemaal rozengeur en maneschijn.

"2" Comments
  1. wil graag windows live gebruiken

  2. Dat lijkt me geen probleem (al ga ik daar niet over). Ga naar deze website en klik onder in het scherm op de "download nu" knop. :-)

Reacties zijn niet toegestaan
*