videos Playing In Place

Een van de problemen met Flash-video is dat de code die gebruikt wordt in de meeste RSS-lezers niet weergegeven wordt. Dit omdat dingen tussen <object>-tags niet altijd als ‘veilig’ ervaren wordt. Dat kun je oplossen door een afbeelding van de af te spelen Flash-video te gebruiken en dan te linken naar een popupscherm waarin de video dan getoond wordt. Wil je dat netjes oplossen, dan is vPIP een optie. Het bestaat uit een stuk javascript dat je aan de pagina met de schermafbeelding toevoegt (in het template, dus niet elke keer in een bericht) en een script waarmee je een eenvoudig stukje HTML genereert voor je Quicktime, WMV, Flash-media. Die HTML-code zou dan geen probleem moeten opleveren in een RSS-lezer en de Javascript zorgt er dan voor dat als je op de afbeelding klikt de video op de plek van de afbeelding wordt afgespeeld. Ondersteunt een browser geen javascript, dan is het gewoon een normale link naar het bestand zelf.

Je ziet hierboven een voorbeeld, de bekende eendjes maar weer eens. Ik heb een schermafdruk van het filmpjes spelend in de Flashplayer in dit bericht genomen en dat is nu de ‘knop’ die het afspeelvenster opent op dezelfde plek als de afbeelding.
Je kunt er ook voor kiezen om een soort ‘transparante popup’ te maken:

Ik heb de Flash-video in beide gevallen op automatisch afspelen gezet, anders moet je nog een keer op de video klikken en dat is verwarrend. Dit script werkt zoals gezegd niet alleen met Flash-video, maar ook met o.a. Quicktime en WMV.

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Hans Mestrum
14 jaren geleden

Tjee dat lijkt me een mooie optie. Ga ik eens naar kijken. Bedankt voor de tip!