Toch maar UPC Digital?

 Gepubliceerd door om 19:58  UPC
dec 272006
 

Door Peter Breuls werd ik gewezen op het aanbod van UPC met betrekking tot de UPC Digital Video Recorder:
* UPC Digital Video Recorder
– 12 maanden slechts 4,99 extra per maand.
– Daarna 9,99 per maand extra. Geen activeringskosten.
– Harde schijf van 160 GB goed voor ruim 65 uur opnames.
Omdat ik nog geen UPC Digital TV heb:
* UPC Digital TV pack de eerste 12 maanden gratis (daarna 2,16 per maand).
* Tot en met 31 december 2006 geen 29,99 activeringskosten.

Dus voor net geen 60 euro heb ik een jaar lang een HDD-recorder in huis en UPC Digital? Hmmm, wel een reden om mijn mijn eerdere bezwaren nog eens langs te lopen. Lees verder….

Je kantoor op een USB Stick

 Gepubliceerd door om 00:54  Screencast
dec 272006
 
Klik om naar de Flash Player te gaan! - Klik voor grotere versie

Op de website van Open Source en Standaarden in het Onderwijs kun je inmiddels drie startpakketten downloaden. Een daarvan heet “OSS Portable Office” en bevat een verzameling van zo’n 23 toepassingen die allemaal vanaf je USB-stick kunnen werken. Het voordeel daarvan is dat je ook op een computer waar jee geen software mag installeren, die software (tekstverwerker, browser, mailprogramma, chattool, zipprogramma, noem amar op) kunt gebruiken. In deze screencast leg ik uit hoe je de installatie van het startpakket uitvoert en hoe je later zelf nog software er aan toe kunt voegen.
Je kunt de screencast hier online bekijken (Flash 8 nodig) in Flash-formaat, streaming online bekijken (WMV nodig) en natuurlijk ook downloaden:
video WMV-versie 640×480 (16 minuten en 28 seconden) video WMV-versie 320×240 (16 minuten en 28 seconden) video iPod-versie (16 minuten en 28 seconden)
Excuus voor de nog steeds grote omvang, ik doe mijn best om ze zo klein mogelijk te houden. Als je dat nog niet gedaan hebt, geef dan zeker ook bij dit bericht hoe jij de screencasts wilt krijgen.

De korte links uit de screencast:
* Directe downloadlink OSS Portable Office
* Portable Apps bij Wikipedia
* Lijst met sites met Portable Apps
* PortableApps.com
* Opera op USB
* Skype op USB
* WordPress op USB Stick
[20-01-2007] Als je zelf programma’s toevoegt en die niet meer kunt opstarten als de drive een andere driveletter krijgt toegewezen, lees dan ook even dit bericht.