Mologogo waar ga ik heen?

 Gepubliceerd door om 21:26  Geocoding
aug 102006
 
“Mologogo is a free service that will track your friend’s GPS-enabled cell phones from another phone or on the web. Combining Real-time Location Based Services, Social Networking and now Location Aware Chat, Mologogo continues to break new ground for mobile apps. Mologogo also serves as a dirt-cheap tracking system, so go ahead and fauxjack something.”

(bron)

mologogo - Klik voor grotere versie

Mologogo is niet nieuw, maar ik was er nog niet toe gekomen om de alpha van de Pocket PC client te downloaden en te installeren. Maar die werkt verrassend goed. Het idee: gebruik een telefoon of Pocket PC met GPS-ontvanger om op ingestelde tijden je locatie door te sturen naar een server. Geef een kaart weer met jouw lokatie die zowel op het toestel zelf als via de website op te vragen is. Als je op de server vrienden aangeeft en die zijn in de buurt dan zie je dat ook op de kaart. Het lijkt er overigens op alsof ze ook de kaart op het toestel opbouwen met behulp van Google Maps, maar dan helaas met versie 1 van de API actief, dus dan blijft Nederland redelijk grijs.
Gelukkig kun je dat zelf (deels) oplossen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Mologogo waar ga ik heen?  Tags:

GPS-duiven

 Gepubliceerd door om 16:49  Geocoding
aug 102006
 
“PigeonBlog provides an alternative way to participate environmental air pollution data gathering. The project equips urban homing pigeons with GPS enabled electronic air pollution sensing devices capable of sending real-time location based air pollution and image data to an online mapping/blogging environment. Pigeonblog is a social public experiment between human and non-human animals.”

(bron)

Toen ik het filmpje bij CNET bekeken had begreep ik nog niet helemaal of ik dat zo’n goed idee moest vinden. Maar het filmpje van de testvlucht maakte duidelijk het niet ging om duiven die zomaar losgelaten werden met een GPS-ontvanger en mobiel op de rug, maar om ‘geleende’ wedstrijdduiven, die met zo’n ding op een plek werden vrijgelaten en dan zo snel mogelijk naar hun thuisplek vlogen en daar van de ontvanger verlost werden.
De site is wat rommelig, de kaart bouwt niet echt lekker op, natuurlijk schrijven de duiven niet zelf wat en ik krijg niet echt een band met de duiven, dus het komt allemaal niet echt over. En dat is jammer want het testvlucht-filmpje komt weer wel heel authentiek over.