Van koffie ga je aan de drank

 Gepubliceerd door om 08:16  Algemeen
apr 252006
 
“Veel koffie drinken is niet slecht voor het hart. Tot die conclusie komen onderzoekers die twintig jaar lang 128.000 mannen en vrouwen volgden. Het onderzoek is maandag gepubliceerd in het blad Circulation.
Onderzoekster Esther Lopez-Garcia van Universidad Autonoma de Madrid denkt dat er voldoende bewijs is dat gefilterde koffie bij de meeste mensen geen gevaar voor het hart oplevert. ‘Wij geloven dat deze studie duidelijk laat zien dat er geen verband is tussen consumptie van gefilterde koffie en hartziekten.’
Wel blijkt uit de studie dat koffieleuten vaker roken en alcohol drinken dan mensen die weinig drinken. En die twee zaken verhogen de kans op hartklachten wel, aldus de onderzoekers.”

(bron)

Goed eerst effe een bakkie en dan nog een slokkie.

 Reacties uitgeschakeld voor Van koffie ga je aan de drank  Tags:
apr 252006
 
“Some loyal Google Maps Mania readers have tipped me off on some big news in the world of Google Maps – Street maps for all of Europe! What a surprise people will have when they wake up on Tuesday morning! Not only are street level maps now available (in addition to the satellite maps available previously) but so are driving directions!”

(bron)

Yes! We hebben er effe op moeten wachten, maar na Ask.com heeft nu ook Google Maps kaarten voor heel Europa, dus ook voor Nederland!

Google Maps alignment - Klik voor grotere versie

Ze lijken overigens in ieder geval voor Deurne vergelijkbare problemen te hebben als Ask.com bij het juist plaatsen van foto’s en straten op elkaar. Alleen zie je het hier minder duidelijk omdat er van Deurne op Google Maps nog geen hoge resolutiefoto’s beschikbaar zijn, in tegenstelling tot bij Ask.com

apr 252006
 

Vandaag ben ik in Den Bosch bij de gebruikersdag van Natschool. Ik mag aan het einde van de dag, van 15.30-16.30 uur een de sessies verzorgen. In mijn geval (sessie 13) gaat het over het gebruik van webservices in Natschool.
Technisch onderwerp, daarom ook een kluif om een niet te technische presentatie te verzinnen. Ik heb in ieder geval een aantal demo’s die laten zien wat je kunt doen. En ik hoop ook wat tijd over te houden voor de inhoudelijke discussie op het einde.
Van de presentatie en demo’s heb ik al filmpjes gemaakt met Camtasia. Ze zijn nog wat ruw, je ziet er mijn denkproces nog in terug, zo vergeet ik bijvoorbeeld in de presentatie te vertellen wat de doelstelling is, terwijl ik dat dan wel weer toelicht. Zal vanmiddag wel beter gaan met de extra stimulans van echte toehoorders. ;-)

Het is in ieder geval wel prettig dat ik hoe dan ook niet afhankelijk ben van het netwerk. Ook als vanmiddag alle verbindingen naar buiten uitvallen kan ik wat laten zien.

 Reacties uitgeschakeld voor Natschool Gebruikersdag – Get connected met webservices  Tags: