GPRS-verbinding

 Gepubliceerd door om 23:16  Tools
feb 012006
 

Het scheelt maar één letter, maar die R extra in GPRS maakt heel veel verschil. In plaats van een systeem om je locatie te bepalen (GPS), gaat het hier namelijk om een snelle verbinding met internet (GPRS). Die kan op mijn Qtek S110 ingesteld worden zodat ik ook zonder netwerk-toegang mijn mail kan ophalen (of eventueel kan browsen).
Het instellen ervan bleek achteraf heel gemakkelijk, maar je moet het effe weten. Daarom heb ik de stappen even beschreven:
video GPRS bij KPN instellen
Tip: heb je geen KPN, bel dan gewoon de helpdesk van je telecomprovider, die helpen je graag. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor GPRS-verbinding  Tags:

Autokast

 Gepubliceerd door om 20:49  Edupodcast
feb 012006
 

Hans Mestrum vroeg vanmiddag of ik een voorbeeldopname gemaakt met de Olympus WS-310M voicerecorder online had staan. Dat had ik nog niet. Maar als Hans een podcast in de auto kan maken met een laptop, dan moest dat toch ook mogelijk zijn met die Olympus (toch?).
Omdat ik vandaag niet met de trein was maar met de auto en ik inmiddels ook het richtmicrofoontje (de ME51S) bij de Olympus binnen heb, heb ik daar gebruik van gemaakt en een autokast opgenomen.

audio Autokast 20060201  

De lengte is 36 minuten en 42 seconden, de reisafstand naar huis. Het bestand is onbewerkt met uitzondering van de conversie van WMA naar MP3.