Menu
Categorieën
Afpersing Campina meest vergaande misdaad met internet
25 augustus 2003 Internet
“Anoniem surfen over internet via een anonymizer en een proxyserver? Vergeet het maar. De Utrechtse politie rekende met behulp van de FBI en de Autotelegraaf een 45-jarige man in Panningen in, die onder meer Campina afperste door pakken yoghurt en toetjes te vergiftigen. Een sterk staaltje van de digitale recherche van de politie in Driebergen en Utrecht bij deze meest vergaande Nederlandse misdaad met internet ooit geopenbaard.”

(bron)

Netkwesties (Magazine over vrijheid, rechten en regels op internet) heeft dit enerzijds spannend aandoend, anderzijds verontrustend bericht. Het gaat om een poging tot afpersing van Campina door een man uit Panningen. Verontrustend vind ik bijvoorbeeld het deel waarin uitgelegd wordt dat met behulp van de AH Bonuskaart razendsnel achterhaald kon worden wie een bepaald toetje gekocht had.
Daarnaast zijn er natuurlijk meer zaken zoals de eenvoud van het achterhalen van de gegevens van de man, zowel bij de Telegraaf, bij de anonymizer dienst in de VS, bij de internetprovider van de man etc.

Natuurlijk, goed dat ze hem te pakken hebben, maar toch hoop ik dat de betreffende persoon geld heeft voor een goede advocaat.

"1" Comment
  1. Omdat ik de Google opdracht die anderen tot hier gebracht heeft ook volgde, vond ik onder meer deze site: http://www.meervrijheid.nl/

    Blijf het knap vinden dat Google zoveel gerelateerde berichten weet op te hoesten.

Reacties zijn niet toegestaan
*