Quicklink: downloaden van Coursera video’s

Als je bij Coursera een MOOC volgt en je wilt de video’s offline bewaren, dan kun je die natuurlijk in de iPad app downloaden. Maar als je ze gewoon op je pc beschikbaar wilt hebben, dan is er een andere manier.

Op deze pagina vindt je een stukje script dat je in de pagina moet uitvoeren. Je gaat dan in Google Chrome naar een video van een week, kiest rechtermuisknop en dan “Inspecteren” en plakt de code er in. De video’s van die week worden dan automatisch een-voor-een gedownload.

Het gaat niet helemaal perfect, soms zit er een resource in een week die door het script als video gezien wordt maar de poging om te downloaden mislukt en dan stopt het geheel.

De code als download .

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Ceyont
Ceyont
5 jaren geleden

Bedankt voor het delen van het stukje script! Jan Ceyont