Quickpost: projectideeën voor de micro:bit

Ik ben niet voornemens om uitputtende lijsten, overzichten etc. te maken van projectideeën met betrekking tot de micro:bit, maar omdat ik gisterenavond weer even op YouTube rondgeneusd heb en er een aantal verzameld heb, vond ik dat ik ze ook hier wel even kon plaatsen:

Line-follower (volg de zwarte lijn)

https://www.youtube.com/watch?v=NCpOZwEfwJk

Vergt wel dat je de onderdelen hebt die je via Kitronik kunt bestellen. Ik heb een versie uit (ik denk) India gezien waarbij alles “hand-made” was, maar dat is een niveautje meer werk.

De micro:bit als meetlint

Ik heb de beschrijving nog niet kunnen vinden, wel de code (in Python)

 

BBC microbit Persistence of vision display

Heel cool!

Maak muziek met je fruit

Het “standaard” Makey Makey voorbeeld maar dan met de micro:bit

Wordt vervolgd….