Vervelende nieuwe SPAM….

SPAMIk heb tot nu toe relatief weinig last van SPAM in de reacties hier op mijn weblog. Akismet weet eigenlijk zowat alles tegen te houden. En als er dan tóch nog eens wat tussendoor glipt, dan is dat snel te herkennen en te verwijderen. Maar de afgelopen week deed zich een nieuw verschijnsel voor: reacties die identiek zijn aan reacties bij andere berichten (letterlijk copy/paste dus) of alleen een zin letterlijk uit een andere reactie met dan een naam van een bedrijf of site als poster en met link.

Eerst had ik niet helemaal door dat de tekst identiek was, totdat het meerdere keren voor kwam. Een eerste optie is de-linken van de reactie, dan is er geen doorklik-optie meer naar de site maar blijft de reactie staan.
Toen duidelijk werd dat het onzin-reacties waren (de reactie was letterlijk gelijk en sloeg niet echt op iets in de context van het bericht) heb ik ze als SPAM gemarkeerd en verwijderd. Maar als je er hier veel van krijgt, dan wordt natuurlijk een ander verhaal.
Balen, ik heb een hekel aan CAPTCHA achtige constructies. Hoop dus maar dat dat ook niet nodig gaat blijken te zijn.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Vervelende nieuwe SPAM…. http://t.co/iK8TlDzCCM

trackback

Vervelende nieuwe SPAM….: Ik heb tot nu toe relatief weinig last van SPAM in de reacties hier op mijn weblog. … http://t.co/vq8VBQyYzF

André Manssen
7 jaren geleden

Ik krijg de laatste tijd gigantisch grote spamberichten binnen. Askimet houdt ze wel tegen, maar vervelend is het wel. Ik gebruik wel een captcha, maardat houdt deze spam blijkbaar niet tegen.

DownloadGemist
7 jaren geleden

Wij hadden laatst ook veel last van spam op ons blog, en zijn toen de API van BlogSpam gaan gebruiken: http://www.blogspam.net

Nu was onze spam voornamelijk in het Engels, dus het kan zijn dat Nederlandse spam wat minder goed gedetecteerd wordt…

Veel succes in ieder geval!