Nieuw jaar – nieuwe voornemens?

Samsung-Galaxy-S4 Ik weet het. In een tijd van lijstjes, jaaroverzichten en vooruitblikken was het hier op het blog erg stil de afgelopen weken, maand eigenlijk.

Tja, soms gaat het offline leven voor en dan schiet het online documenteren ervan er bij in. Deels ook omdat ook in 2015 niet alles noodzakelijkerwijs online gedocumenteerd hoeft te worden.

Dat betekent niet dat er niet het nodige gebeurt is ook op technologievlak de laatste tijd. Zo heeft mijn werkgever besloten dat we een Samsung Galaxy S4 mogen aanschaffen. Nou had ik privé een iPhone 4S en geen behoefte om een dure iPhone 6 of een mega grote Nexus 6 aan te schaffen. En voor mijn 4S was hier in huis wel belangstelling. Dus besloot ik gebruik te maken van het aanbod en sinds een week heb ik mijn 4S vervangen door een S4. Het lijkt twee letter omdraaien maar is toch een wereld van verschil.

Op zich, Android 4.4 is al lang niet meer het onhandige OS dat het in de beginjaren was. En de S4 krijgt (ik hoop binnenkort) ook nog de Android 5.0 update. Want zoals te verwachten zijn er zaken die ik heel prettig vind ten opzichte van iOS 8 en een aantal zaken die ik erg onhandig vind.

Zoals het niet eenvoudig uit kunnen zetten van het camerageluid bijvoorbeeld. Of de nog niet centrale instellingen voor notificaties van apps. Waarbij je van de ene alleen een notificatie op het scherm wilt en van de andere wél geluid etc.

Ik mis Tweetbot ook wel een beetje. Werkte wat mij betreft toch een stuk prettiger dan de standaard Twitter client.

En tja, de camera op de S4. Die op de iPhone 4S was volgens velen nog niet perfect, maar ik vind hem toch wel beter dan die van de S4. Ondanks al de extra instelopties die ik daar heb.

Wel grappig zijn natuurlijk de ingebouwde infraroodzender waardoor ik de afstandsbediening van de TV niet persé meer hoef op te zoeken. Én omdat ik sinds kort een Samsung TV heb, is de Google Chromecast eigenlijk overbodig geworden want mijn S4 (toegegeven ook YouTube op de iPhone) praten rechtstreeks met elkaar.

Ook merk ik dat verschillende OS-en door elkaar heen gebruiken enerzijds leerzaam, maar ook wel onhandig is. Toch denk ik dat ik mijn iPad Mini Retina nog even blijf gebruiken naast de S4. Dan kan ik beide werelden naast elkaar blijven zien.

Maar wat die goede voornemens betreft? Daar geloof ik niet zo in. Die zie ik elk jaar in januari terug in de sportschool. Daar is het dan in januari altijd wat drukker dan de rest van het jaar. Met mensen die nu écht van plan zijn meer te gaan bewegen. Niet aan beginnen. Ja, meer bewegen mag best, maar niet omdat het nou toevallig 2015 geworden is.

Voor het overige? Zal ook dit jaar het hier wat vaker dan voorheen eens een dagje stil blijven. Of zul je het moeten doen met links die ik ook op Twitter geplaatst heb. Omdat offline ook belangrijk is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Nieuw jaar – nieuwe voornemens? http://t.co/5SrIAnzncY

trackback

Nieuw jaar – nieuwe voornemens?: Ik weet het. In een tijd van lijstjes, jaaroverzichten en vooruitblikken was… http://t.co/pAKhxl7B8C

Bram
6 jaren geleden

Ik deed dit jaar dezelfde overschakeling naar een 4S. Ik kan me vinden in je pijnpunten van Android.
Een paar tips:

– Installeer Llama: hiermee kan je allerhande dingen automatiseren op tijd, of wanneer je aanmeldt bij een wifi netwerk (thuis hoef ik bv. geen pascode ingeven om mijn telefoon te unlocken, ’s nachts gaat mijn wifi en data automatisch uit, bij Google apps gaat de screen brightness op 100%, … ). De kracht van de app is ongelooflijk, en iets wat is absoluut miste op het gesloten iOS.
– Installeer Camera FV-5 en je zal je iPhone camera niet meer missen. Eindelijk alle ‘controls’ bij de hand. Nadeel van de 4S camera, is dat die in tegenstelling tot de 4S, altijd centraal de blichting meet, waardoor die er vaak naast zit. Met die app kan je de belichtingstijd en ISO makkelijk aanpassen waardoor je fantastische foto’s schiet.

Maar vooral: als je Google+ en de daarbij horende Foto-app niet gebruikt: deactiveer deze helemaal. Je wint er ongelooflijk veel batterijduur mee.
Nog een batterijbesparende tip: ga in de settings voor mobiel verbruik en zet achtergronddata uit voor Facebook en Messenger: ze eten in de achtergrond mobiele connectie, wat nefast is voor je standby-tijd. Let wel op: push notificaties voor Facebook en Messenger werken dan enkel als je connectie hebt met een wifi netwerk.