Tweetstorms (in een glas water?)

 Gepubliceerd door om 03:14  Microblogging
jun 092014
 

LittlePorkChop_2 Ik zal eerlijk bekennen dat ik er nog nooit van gehoord had: Tweetstorms, het verschijnsel waarbij mensen een serie van losse tweets aan elkaar rijgen om hun verhaal van langer dan 140 tekens de wereld in te sturen. Natuurlijk, ik kende wel de tools waarbij je een tweet met een doorverwijzing naar de rest van het verhaal krijgt en zelf gebruik ik als het echt niet anders kan wel eens 1/x, 2/x etc. om meerdere tweets aan elkaar te rijgen. Maar om daar nu een eigen naam aan te geven?

LittlePorkChopHet is in ieder geval hip genoeg voor Dave Winer om er een tooltje voor te maken waarmee je dat eenvoudiger kunt doen dan handmatig: Little Pork Chop. Het werkt inderdaad heel simpel: type je verhaal in, breng eventueel handmatig scheidingen tussen de tweets aan, kies er voor als je dat wilt om de tweets in omgekeerde volgorde de wereld in te sturen en klaar.
Nou, ik heb het getest. Het werkt, maar ik denk niet dat ik het nog vaker ga gebruiken. Dan schrijf ik wel een blogpost zoals nu en verwijs er naar vanuit Twitter. Ben ook benieuwd of er echt mensen zijn die het vreselijk vinden en iemand zouden ontvolgen die dit vaker doet.

Had jij er al van gehoord? Wat vind je er van?

Deel dit bericht: