nov 302013
 

Wolfgang AT-AS40D2Vandaag was het weer eens zover: de Aldi had weer twee Android smartphones in de verkoop. Dit keer de Wolfgang AT-AS40D2 (voor 99,99 euro) en de Wolfgang AT-AS45D1 (voor 149 euro).

Ik was al een tijdje op zoek naar een vervanger voor mijn absolute bare-bones (lees: geen camera, twitter, facebook, alleen bellen en SMS-en met T9) fiets-GSM. Mijn iPhone 4S meenemen kon natuurlijk, maar zeker nu in de winter met de MTB in de modder en regen is dat niet echt handig. Daar is die toch nét wat duur en te gemakkelijk verwoestbaar voor.

Ik had al even rond gekeken en hier en hier positieve reviews gezien van de goedkoopste van de twee. De verleiding om voor de duurdere AT-AS45D1 te gaan was er natuurlijk wel, want ook 149 euro voor een Android smartphone is niet onoverkoombaar, maar ik besloot voor de goedkoopste te gaan.

En dus stond ik vanochtend ruim op tijd bij de Aldi voor de deur. Het bleef tot kort voor openingstijd redelijk rustig, maar tegen de tijd dat de deur open ging stonden er toch een man/vrouw of tien, die overigens niet allemaal voor dezelfde smartphone kwamen.

Android 4.2Nou was het niet de eerste keer dat ik met Android werk, maar ik denk dat ook als dat wel zo was het aan de praat krijgen van de Wolfgang geen enkel probleem was geweest. De set-up procedure is bij Android net zo laagdrempelig als dat bij een iPhone is.

En net als in de Apple app-store kun je in de Google Play store een groot aanbod van gratis apps vinden om te installeren. Een Facebook-client, Twitter, Dropbox, 9292OV, Spotify, WhatsApp, Google Chrome, ze zijn er allemaal.
Lees verder….