Kan vooruitgang ook achteruitgang zijn?

 Gepubliceerd door om 23:10  iOS
nov 142013
 

iBooks Natuurlijk. Ik ken de reacties wel: “alle verandering is moeilijk”, “gebruikers zijn gehecht aan wat ze kennen, ze vinden het moeilijk dat los te laten” of “we moeten niet denken in oude metaforen van voor de tablet, we moeten nieuwe ontwikkelen”. Als jij dat ook allemaal denkt, dan hoef je eigenlijk niet eens meer verder te lezen. Dan zul je het na afloop van deze blogpost ook nog met me oneens zijn.

Natuurlijk kun je het ook wat genuanceerder zien. Wellicht was je uitgekeken op de boekenplanken van iBooks en iTunesU. Maar ik krijg er mijn hoofd nog niet omheen (dat is vast alleen correct als je dat in het Engels zegt) dat Apple werkelijk denkt dat die knoeplelijke herontwerpen die ze nu van iBooks en iTunesU beschikbaar gemaakt hebben een stap vooruit zijn.

Voor wie geen iOS 7 heeft. Dit is zoals de boekenplank er na de recentste update uit ziet. Het is identiek aan het ontwerp van de kiosk:
iBooks
Een wit/grijs vlak met lijntjes. Is het een andere metafoor? Nee, het zijn eigenlijk nog steeds ‘planken’, maar nu van hard plastic. Steve Jobs zou zich omdraaien in zijn graf als hij het kon zien.
Lees verder….