De iPad Mini – de ideale formfactor?

 Gepubliceerd door om 23:18  Android, iOS
okt 212013
 

iPad Mini Morgen maakt Apple waarschijnlijk de specificaties en prijzen van de nieuwe iPad 5 en de iPad Mini 2 bekend. Dus vandaag nog snel maar even een bericht over de bijna “oude” iPad Mini 1.
Ik moet het eerlijk bekennen: ik heb me vergist.

Toen Apple de iPad Mini introduceerde had ik zoiets van “ja hoor, een kleinere iPad, doe mij maar gewoon mijn full size iPad”. En zeker gezien het bijbehorende (typisch Apple) prijskaartje leek me dat een iPad die ik aan mij voorbij zou laten gaan. Ik had er eentje in een winkel (bij de Tesco in de UK) zien liggen en oko daar spatte het “hebben hebben hebben” er niet meteen vanaf.
Twee weken kreeg ik de mogelijkheid om een iPad Mini wat langer te proberen. Bijkomend voordeel was dat ik hem meteen kon upgraden naar iOS 7 zodat ik “mijn” iPad 2 gewoon op iOS 6 kon laten en toch ervaring op kon doen met de nieuwe zoetkleurige versie van dit Apple OS.

Wat iOS 7 betreft: mijn eerste indruk is gebleven: wat een lelijk en niet intuïtief ding is dat geworden. En dan heb ik het vooral over de standaard applicaties. Neem bijvoorbeeld de agenda applicatie. Kleuren die pijn doen aan je ogen, soms swipe je links/rechts (zoals in het wekenoverzicht), dan weer van onder naar boven (in het maandoverzicht), soms beweegt de menubalk onafhankelijk van links naar rechts (bij de dagweergave) en wijzigt de rest van de weergave pas als je op een dag klikt, op andere moment beweegt alles al én kun je nog een keer op en neer swipen binnen een dag (zoals bij de weekweergave).
Je kunt van boven het scherm naar beneden swipen voor de notificaties, van beneden naar binnen voor zaken als de volumeregeling die dan ofwel overal werkt, ofwel alleen in het homescherm. De icoontjes van de standaard apps zijn ook lelijk en daarnaast is een deel van de apps wél al bijgewerkt aan de nieuwe layout en een deel niet. Het lijkt Android wel!
Lees verder….