Smartphones zijn saai

 Gepubliceerd door om 07:12  Android, iOS
sep 112013
 

iphone_4c Laat ik beginnen met: dit is geen blogpost om Apple te bashen. Dit is een poging om een groeiend gevoel onder woorden te brengen.

Ik heb gisterenavond voor de verandering weer een live TV zitten kijken. Doe ik anders niet vaak. En ik zal de naam van het programma dat ik heb zitten kijken niet eens hardop schrijven. Zo erg was dat. Het is een voorbeeld van het soort programma’s dat we in Nederland maken. En toch was het nog interessanter en vermakender dan om de aankondiging van weer een nieuwe iPhone (nee: twee iPhones) online te volgen. Waarom? Nee, niet alleen vanwege de ‘leaks’ die de afgelopen maanden heel krampachtig door elk zich zelf respecterend technologieblog geplaatst werden (‘foto’s van de mogelijke verpakking zijn opgedoken’, ‘foto’s van de vingerafdruksensor zijn opgedoken’, ‘foto’s van….’). En ook niet omdat ik van mening ben dat Apple ‘het niet meer heeft’ nu Steve Jobs niet meer aan het roer staat. Dat mag best kloppen, maar dat doet er niet zo veel toe.

Nee, het is simpelweg omdat smartphones saai geworden zijn. De ontwikkeling als geheel is gestokt. Ja, ik was dolenthousiast over de eerste iPod. Ik heb nog steeds een iPod Video in de kast liggen (video kijken in de trein!). Toen de iPod Touch geïntroduceerd werd, kon ik een iPhone kopen voordat ik geld had voor een smartphone (en hield mezelf voor de gek dat ik met VOIP bijna hetzelfde kon). Ik kocht een iPhone 3S met onbeperkt internet bij T-Mobile (zo mooi werd het daarna nooit meer) en een iPhone 4S (zonder contract) vanwege zijn goede camera.
En die iPhone 4S is nog steeds niet op. Ik heb hem gelukkig nog niet te hard laten vallen, dus het scherm is nog heel. De accu is nog steeds net niet slecht genoeg, ik haal er een hele dag gebruik uit met het scherm niet te fel. Maar dat gebruik valt eigenlijk ook wel tegen. Ik bel er tegenwoordig zelfs mee. Maar voor het overige blijft het beperkt tot WhatsApp, e-mail, de 9292OV-planner, buienradar, af en toe een SMS’je en als ik me verveel Feedly voor RSS-feeds.
Lees verder….