Wanneer is een tablet te goedkoop?

 Gepubliceerd door om 22:35  Android, Hardware
sep 022013
 

HP_Acer Tablets en computer lijken steeds goedkoper te worden (worden steeds goedkoper?). Maar wanneer is goedkoop gelijk aan duurkoop? Als je een Android tablet van 60 euro bij het Kruidvat koopt, dan hoor je te weten wat je koopt. Maar hoe zit het met de ‘merktablets’? Waar ligt daar de ondergrens.

Tweakers heeft twee van zulke tablets getest: de Iconia Tab B1 van Acer die ongeveer 100 euro kost en de HP Slate 7 die zo’n 130 euro kost. Je kunt de test in zijn geheel hier lezen. De conclusie: 100 euro is op dit moment nog te weinig, voor 130 euro koopt je al een heel aardige tablet,
En eigenlijk blijkt dat de verschillende leveranciers hun prijsniveau perfect weten te bepalen, want de Asus Memo Pad HD 7, die eerder door Tweakers getest werd is nog weer 20 euro duurder dan de HP en komt nog weer beter uit de bus, en de Nexus 7 die ook weer wat duurder is, doet het nóg weer beter.

Het zal dus ook waarschijnlijk gewoon een kwestie van tijd zijn totdat je ook voor 100 euro een heel aardige tablet koopt. Dat is alleen nú nog niet zo.