Meer uitleg over 3D printen in Windows 8.1

Windows_8p1_3D Op het Extreme Windows blog staat een uitgebreide blogpost over de wijze waarop Windows 8.1 betere ondersteuning voor het 3D printen van objecten wil bieden.

Het idee is dat 3D-printen vergelijkbaar wordt met 2D-printen. Dus zo eenvoudig als dat je een 2D print maakt zou je straks ook een 3D print moeten kunnen maken.
Ik kreeg de video niet aan het afspelen in Google Chrome, alleen in Internet Explorer en kon hem niet embedden, dus daarom moet je de link via de afbeelding hierboven even volgen en dan naar beneden scrollen op de pagina om de video te bekijken.

De blogpost en de video zijn heel informatief. Er staat ook een link naar een sessie opgenomen tijdens de Build 2013 conferentie. Daar wordt ook ingegaan op wat je moet doen als je Windows 3D printen wilt toevoegen aan een applicatie die je ontwikkelt of aan een printer die je ontwikkelt. Die delen zijn gericht op ontwikkelaars.

Jammer dat het nou net een Cube is die ze als voorbeeld gebruiken. Dat is namelijk een 3D-printer met en proprietary filament cartridge. Daarmee kun je dus alleen printen met cartridges van die leverancier. Niet een manier om de open source aanhangers over de streep te trekken.
In de video van de Build 2013 conferentie wordt ook een Makerbot getoond. Het is in ieder geval duidelijk dat de 3D-printer leverancier de nodige software-onderdelen zal moeten maken om e.e.a. werkend te krijgen. En dat (de beschikbaarheid van die drivers) zal in de praktijk bepalend zijn voor het succes van deze uitbreiding.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Op het Extreme Windows blog staat een uitgebreide blogpost over de wijze waarop Windows 8.1 betere ondersteuning voo…  […]

trackback

Nu met filmpje en meer uitleg: 3D printen in Windows 8.1 http://t.co/uXQiNahV62 #3D #printen #Windows