Memoto documentaire over Lifebloggers

Een week geleden verwees ik naar de ParaShoot een Kickstarter product voor liveblogging. Ze zijn nog steeds tamelijk ver van hun financieringsdoel, ik begrijp nu dat dat wellicht komt omdat ze zeker niet de eersten zijn met zo’n product. Memoto haalde eerder al een veelvoud van het benodigde bedrag op. Het apparaatje is wellicht iets minder uitgebreid (foto’s in plaatst van video bijvoorbeeld) maar geïnteresseerden kunnen hun geld nou eenmaal maar één keer uitgeven.

De makers achter Memoto hebben een documentaire gemaakt over het fenomeen liveloggen (en livebloggen en livegloggen). Of iemand als Steve Mann het fenomeen nou minder ‘eng’ maakt weet ik niet. De documentaire laat wel zeker ook niet-creepy voorbeelden zien, zoals ouders die het gebruikten om het leven van hun kind dat maar heel kort te leven had betekenis te geven (zij deden het overigens analoog).
Hoe je er hierna ook over denkt, het is zeker 23 minuten van je tijd waard om te bekijken.

(via Numrush via Frankly)