CloudBeats: Muziek vanaf Dropbox, Box, Skydrive, Google Drive afspelen op je iPhone/iPad

2013-06-10 06.35.42 Het was een beetje lange titel voor dit bericht, maar het geeft meteen aan waar het over gaat, is toch wel zo duidelijk. Ook ik gebruik mijn iPhone of iPad van tijd tot tijd als mobiel muziekstation. Niet als ik in de buurt van mijn laptop of werkplek ben, dan gebruik ik die daar gewoon voor. Maar er zijn genoeg klusjes waarbij ik wel WiFi ontvangst heb en niet vast op één plek zit.

Natuurlijk zijn er dan de verschillende online radiostations als bron van muziek, maar soms wil je meer controle hebben over de soort muziek die je hoort. Ook daarvoor geldt dat er verschillende opties zijn. Veel van de muziek staat op het Synology NAS (de netwerkhardeschijf) die hier aan het netwerk hangt en is zo te bereiken. Een klein deel staat in Dropbox. Het voordeel daarvan is dat die muziek direct gesynchroniseerd wordt naar mijn laptop en dan ook onderweg (in de trein bijvoorbeeld) beschikbaar is. De Dropbox client voor de iPad/iPhone/iPod Touch kan MP3 bestanden afspelen in de player, maar doet dat alleen één-voor-één. Dus na elke track moet je handmatig de volgende selecteren.
Dat is niet handig als je de oortjes in hebt en bijvoorbeeld buiten je fiets staat te wassen. Dan wil je gewoon de hele map met bestanden afspelen. Voor elke uitdaging is er wel een applicatie beschikbaar in de App store. Zo ook hiervoor.

Ik kwam uiteindelijk uit bij CloudBeats, een niet gratis app (€2,69) die niet alleen verbinding kan maken met Dropbox, maar ook met Box.net, Skydrive en Google Drive. De app is eigenlijk heel simpel: je maakt verbinding met de dienst (bij Dropbox moet je de app authoriseren), bladert naar de betreffende map en drukt op afspelen. CloudBeats heeft opties als shuffle en continue afspelen (dus herhalen als alle tracks zijn afgespeeld). Ook is AirPlay-ondersteuning aanwezig.
De app is een stuk duurder dan de Songbox Player, maar dat is geen universele app en heeft alleen Dropbox ondersteuning. Hij is daarnaast een stuk goedkoper dan Tunebox.

Hoewel mijn probleem hiermee opgelost is, hoor ik het graag als jullie slimmere of goedkopere oplossingen in gebruik hebben voor het afspelen van audio vanaf (o.a.) Dropbox.

0 0 stemmen
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

CloudBeats: Muziek vanaf Dropbox, Box, Skydrive, Google Drive afspelen op je iPhone/iPad http://t.co/MrNpGMXVVy

Patrice
10 jaren geleden

20.000 nummers gratis uploaden naar Google music en via browser (ook Safari IOS) afspelen: https://play.google.com/music/listen?u=0

Patrice
10 jaren geleden
Reageer op  Pierre

Was ik even vergeten. Je moet even 1 keer via VPN doen alsof je in de USA bent. Daarna heb je het niet meer nodig en kun je er gewoon bij. http://www.gizmodo.co.uk/2013/05/how-to-get-google-all-access-music-in-the-uk-right-now/

trackback
10 jaren geleden

CloudBeats: #Muziek vanaf #Dropbox, Box, Skydrive, Google Drive afspelen op je iPhone… http://t.co/iQSnRw0jJ3 #nieuws

Sjeltur
10 jaren geleden

Net even gechecked, maar FileBrowser heeft ook de mogelijkheid om muziek te spelen.

Maar dan heb je wel een App die EN muziek van je NAS EN je Dropbox kan spelen.

trackback
10 jaren geleden

“CloudBeats: Muziek vanaf Dropbox, Box, Skydrive, Google Drive afspelen op je iPhone/iPad” good read http://t.co/9xZUvhf4IQ