Gezien: The RepRap project: an open source/open hardware movement for 3D-printing [video]

Carlo Fonda, een van de editors van het boek “Low-cost 3D Printing for Science, Education and Sustainable Development” wees me op het overzicht met video’s die gemaakt zijn tijdens de workshop die hierover begin deze maand in Italië plaats vond.
Voor mij, ondanks dat ik het boek gelezen heb, een lijstje must-see video’s, maar ook een lange lijst (lange) video’s, dus niet iets om ineens achter elkaar te bekijken.

Ik heb zojuist de eerste van de serie bekeken, getiteld “The RepRap project: an open source/open hardware movement for 3D-printing”. In deze video van bijna een uur verteld Alessandro Ranellucci (van RepRap en Slic3r) uit Italië over het RepRap project. Het is er zeker eentje die ik je kan aanraden als je beginnende belangstelling hebt voor het zelf bouwen van een 3D printer. In de presentatie komt namelijk een stuk geschiedenis van deze FFF printers en de verschillende varianten die voortgekomen zijn uit de oorspronkelijke Darwin-printer zoals de Mendel, de Prusa Mendel en Delta printers.

Allesandro staat ook uitgebreid stil bij de verschillende deelonderdelen van een 3D-printer:

  • Frame/het raamwerk
  • De mechanica
  • De printbare onderdelen
  • De elektronica
  • De software
    • De firmware
    • De CAM software

Hij staat niet expliciet stil bij de verschillende soorten materialen, maar wel bij de verschillende soorten hotends (het hete uiteinde van de printkop) en extruders (die zorgen voor het doorduwen van het filament) en de werking/noodzaak van een verwarmd printbed. Kortom, allemaal zaken die je zeker moet weten als je zelf wilt gaan bouwen. Zijn advies overigens is om te starten met een complete kit die je dan in elkaar zet (ook hier komen plug and play printers niet in het verhaal voor).

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Gezien: The RepRap project: an open source/open hardware movement for 3D-printing [video] http://t.co/Um9dg13fls

trackback
11 jaren geleden

The RepRap project: an open source/open hardware movement for 3D-printing [video] @TechniekDock http://t.co/7YfJuBrexz