3D Printen met meerkleurige Nylon

 Gepubliceerd door om 20:54  3D printen
mei 112013
 

Many_NYLON_Pots Richard Horne heeft een interessant weblog en een mooie verzameling 3D printen gerelateerde filmpjes op YouTube. Dit zal dan ook vast niet het laatste bericht zijn van Richard waar ik naar verwijs. Het gaat over het gebruik van een nylon filament in zijn Tantilus en Rostock printers. Hij heeft het filament niet zomaar gebruikt, hij heeft ze eerst in meerdere kleuren geverfd voordat hij aan het printen sloeg. In zijn bericht zie je een groot aantal foto’s van producten, in onderstaand filmpje legt hij uit hoe e.e.a. werkt.

Het filmpje is een beetje saai, de foto’s op de site zijn vele malen mooier. Dit lijkt me kicken voor iemand die zulke kunstwerken wil ontwerpen. Ik kijk er gewoon met bewondering naar.

Lekker: Digitale Chocolade

 Gepubliceerd door om 15:06  Grappig
mei 112013
 

Het filmpje is al van 2 jaar geleden, maar ik kwam het nu pas tegen en vond het nog steeds lekker uitzien: een workshop van De Factorij in Eindhoven en ambachtelijke chocolade atelier N°49 in Mierlo waarbij de deelnemers op verschillende manieren aan de slag gaan met chocolade. In het filmpje zie je bijvoorbeeld het tekenen van een vormpje, dat dan op de snijmachine uitgesneden wordt en dienst doet als mal voor chocolade. Of een aangepaste 3D printer die chocolade print in plaats van kunststof. Maar ook handwerk waarbij de chocolade met de hand in vormpjes in een soort poeder (deeg?) gespoten wordt.

En dan wel achteraf je creaties opeten natuurlijk! 😉

p.s toch heel wat meer eigen creativiteit voor nodig dan voor wat ze hier doen (je hoofd in chocolade na een 3D scan), al was de printer een stuk langzamer dan dit exemplaar.