3D Ontwerpen en Printen: Blue Vase

Vaas Het kon natuurlijk niet zo zijn dat we twee weken lang alleen maar ontwerpen van andere mensen aan het printen waren. Er moest ook zelf ontworpen worden. Mijn oudste dochter ging met Sketchup aan de slag en ontworp deze vaas.

Het is een versie 1.0 waarbij na het printen bleek dat de binnenkant nog tamelijk ruw blijft door alle automatisch toegevoegde en moeilijk te verwijderen supportdelen aan de binnenkant en voor de bovenste ring is het ook nog wat moeilijk om de support materialen te verwijderen.

Maar dit schrijf ik niet als kritiek op haar ontwerp. Ik schrijf het omdat dit is zoals zo’n ontwerpproces moet/kan/zal werken: je hebt een idee, dat wordt uitgewerkt in een vorm/model in de software, dat wordt geprint, bekeken/geëvalueerd, verbetervoorstellen worden verzonnen en dat leidt dan tot een versie 2.0 die geprint wordt. We zijn daar voor nu niet meer aan toegekomen, maar het was wel duidelijk dat dit een heel motiverende concept is.

Dat bleek ook wel toen ze vroeg of we het nog één stapje verder konden doorzetten.
En dat stapje was het publiceren van de vaas op Thingiverse. En dat hebben we gedaan. Je kunt hem hier vinden. Deze keer nog gewoon even als onderdeel van mijn account. Vanochtend had de vaas al één like.
Het is ook deels de reden waarom ik afgelopen week voor veel van de prints die van Thingiverse afkomstig waren ook daar een foto’ en een ‘I made one’ melding toegevoegd heb (zie hier mijn lijstje). Dan ziet een ontwerper, die het ontwerp tenslotte ook gratis ter beschikking gesteld heeft, ook dat anderen iets doen met zijn of haar ontwerp.

Zover is het met de blauwe vaas nog niet, maar wie weet…. 🙂

Disclosure
De UP! Mini 3D printer is gratis en tijdelijk aan me beschikbaar gesteld door 3D-fabshop.nl in samenwerking met Fablab Zuid-Limburg. Er zijn geen afspraken gemaakt over de inhoud en hoeveelheid van berichten over het product. Alle meningen over het product zijn 100% van mezelf.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

3D Ontwerpen en Printen door 12 jarige: Blue Vase http://t.co/VBR0PLg9Kl én http://t.co/yTLdMWsttF #3D #UPmini @FabLab_Mtricht