Basiscursus 3D-printen op 20 april 2013

logo_fablab_Maastricht Het Fablab Zuid-Limburg in Maastricht organiseert op zaterdag 20 april a.s. van 13:00 – 15:00 uur een basiscursus 3D-printen.

Volgens de cursusbeschrijving komt in de cursus aan bod welke materialen en welke 3D-print technieken mogelijk zijn en hoe een ontwerp geschikt te maken is voor 3D-printen (designrules), zowel met goedkope printers als met de professionele printers van online services. Er komen 3 programma’s aan bod:

  • Netfabb Studio Basic: fouten in het ontwerp opsporen en repareren
  • Slic3r: het onwerp omzetten in laagjes waarmee de 3D-printer aan de slag kan
  • Repetier Host: voor de bediening van de 3D-printer

Er wordt ingegaan op de verschillende materialen voor 3D-printen, zoals ABS, bioplastic (PLA), biorubber, porselein etc. en online services zoals Shapeways, Materialise etc.
Ook leer je welke printer beter is voor bepaalde ontwerpen en zouden we een eigen, klein formaat, 3D-print moeten kunnen maken op een van de aanwezige 3D-printers.

Ik moet zeggen dat het me best veel lijkt om in 2 uur cursus te behandelen, wat mij betreft hadden ze dus ook een uurtje of twee langer mogen uittrekken voor de cursus, maar ik ga het ontdekken, want ik heb me aangemeld voor de cursus.
Aanmelden kan door een bericht te sturen naar Fablab Zuid-Limburg via hun contactpagina. Deelname is niet gratis, de kosten bedragen €50,- voor cursusmateriaal en catering.

Wordt vervolgd.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Basiscursus 3D-printen op 20 april 2013 http://t.co/pwkzpZ1NN5

trackback

[…] Het Fablab Maastricht organiseert op 20 april een basiscursus 3D printen.  […]

trackback
10 jaren geleden

Me aangemeld voor de Basiscursus 3D-printen @FabLab_ZL op 20 april 2013 door tip op –> http://t.co/mufL967xLp via @ICTOblog

trackback

[…] Het Fablab Maastricht organiseert op 20 april een basiscursus 3D printen.  […]

trackback
10 jaren geleden

20/4 Basiscursus 3D-printen, zie (1) http://t.co/q8XC0yVKG1 en (2) > http://t.co/1R8fCofB89 – FabLab Maastricht