Sony Vaio Duo 11

Windows 8 is een besturingssysteem dat gemaakt lijkt met hybrids in het achterhoofd. De Surface laat dat al zien, maar het is de verwachting/hoop dat er een aantal varianten zullen ontstaan. Ik ga die (nog) niet allemaal bespreken omdat de meeste ervan simpelweg nog niet in Nederland te krijgen zijn.
Maar de Sony Vaio Duo 11 is dat nu wel.

Je kunt in het filmpje hierboven de unboxing zien. Het is een hybrid met een 11.6 inch LCD display met een resolutie van 1.920×1.080 pixels. Full HD dus. Je kunt kiezen uit een Intel Core i3, i5 of i7 processor en 4GB of 8GB RAM geheugen. Opslag is een keuze tussen 128GB of 256GB SSD. Je hebt Wifi, Bluetooth, GPS, een microSD card reader, twee HD camera’s, twee USB 3.0 poorten, een HDMI poort en een VGA poort. En Sony levert een active digitizer stylus mee.
Dit alles weegt dan 1,3kg. Dat is net zoveel als mijn ‘oude’ tablet PC van HP woog. En net als ‘vroeger’ zit hier het scherm vast aan het toetsenbord. Het apparaat moet in de ‘basis’ configuratie (met i5, 4GB RAM, 128GB) het mooie bedrag van €1399,- kosten. Een premium bedrag, voor een duidelijk premium apparaat.

Maar is dit niet net zo’n apparaat zoals we er gehad hebben voor Windows 7 en Vista? Zo’n apparaat waar er zakelijk waarschijnlijk wel een aantal van verkocht zullen worden. Maar waar voor privé-gebruik de verkoopprijs gewoon veel te hoog is? En waarvan het gewicht eigenlijk te hoog is voor wat we tegenwoordig als tablet gewend zijn? Ik weet het nog niet. Ik ga hem in ieder geval niet zelf bestellen, maar ik hoop dat er zo links en rechts de komende tijd nog wat updates komen over verkoopcijfers. Eens zien of mijn bedenkingen ongegrond zijn.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Sony Vaio Duo 11 http://t.co/zWfahS1H

chris schaper
chris schaper
9 jaren geleden

Mooi artikel zal dit blijven volgen.