De kracht van Microsoft Office

Je zou kunnen zeggen dat alles dat met iOS te maken heeft meteen nieuwswaardig is, maar ik denk toch dat de belangstelling voor het al dan niet eindelijk beschikbaar komen van Microsoft Office voor iOS (en Android) een stuk verder gaat.

Het is, ondanks de beschikbaarheid van apps als Pages, Numbers, QuickOffice, DocsToGo, namelijk toch nog een zwak punt van de iPad: het ontbreken van Microsoft Office. Want ondanks alles is er simpelweg geen vervanging voor het origineel. En dus hunkeren heel wat zakelijke maar ook niet-zakelijke gebruikers van een iPad naar het moment dat Microsoft eindelijk een versie van Office voor de iPad beschikbaar maakt.
Het beschikbaar komen van een post met screenshots is voor veel technologieblogs genoeg reden om nog meer geloof te hechten aan eerdere geruchten van een release begin 2013.

Maar de vraag is, nu meer nog dan een jaar of twee geleden, wanneer dan eigenlijk voor Microsoft een goed moment is. Natuurlijk, ze zouden een zakcentje verdienen als ze ook op iOS beschikbaar zijn. En het zorgt er voor dat ze dé Office omgeving zijn.
Maar met de beschikbaarheid van Windows Phone 8 én de Surface apparaten, waarbij Surface RT zelfs met Office 2013 RT meegeïnstalleerd geleverd wordt, heeft Microsoft nu ook haar eigen mobiele devices die zo een uniek voordeel hebben ten opzichte van iOS en Android. Het uitbrengen van een goed werkende versie van Office voor iOS en Android zou dat voordeel meteen uit de wereld helpen.

Dus het zou mij niet verbazen als Microsoft nog wat langer wacht. Zou ik zeker zo slim vinden

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

De kracht van Microsoft Office http://t.co/RybHux9Y

Pletman
9 jaren geleden

Op nu.nl staat dat de apps op IOS en Android gratis zijn, maar kunnen alleen documenten lezen.

“Bestanden kunnen ook bewerkt worden, maar daarvoor is een Office 365-abonnement nodig. Deze kan via de app aangeschaft worden, of door een bedrijf via codes beschikbaar worden gesteld aan werknemers.
De bewerkingen in Office Mobile zijn volgens de bronnen echter beperkt. De mobiele versie van het softwarepakket zou geen vervanging zijn van de volwaardige desktopversie.”

Wat dat betreft blijft de Office 2013 RT versie een voordeel hebben. Het draait vooralsnog niet soepel op de Surface tablets. Maar dat zal snel veranderen vermoed ik. http://www.techzine.nl/nieuws/32088/office-2013-rt-draait-niet-soepel-op-surface.html

trackback

[…] Wanneer is een goed moment voor Microsoft om Office voor iOS en Android uit te brengen?  […]