Zet jij je iPhone op je helm?

Ik blijf, hoe kan het ook anders, de laatste tijd de nodige oplossingen voor het maken van filmpjes als je op de fiets (of motor) zit tegen komen. Zo nu ook weer de Optrix HD.
Het is een houder die je $79,99 kost en waarmee je je iPhone 4/4S waterdicht kunt beschermen en op je helm vast kunt maken. Zodat je er dan tijdens je rit mee kunt filmen.
Aardig vind ik de vergelijking die het bedrijf maakt tussen hun eigen product en de GoPro respectievelijk de GoPro HD. Die laatste maakt ook 1080p HB opnames, net als de iPhone 4S, maar is $160 duurder (in de vergelijking dan) en dan heb je een computer nodig om de video te bekijken en te bewerken. Gebruik je de Optrix, dan kan dat allemaal meteen op je iPhone 4S.

Er is echter één klein detail dat Optrix vergeet te vertellen. Die iPhone 4S, die kost ook geld. Zo’n €599,- als je het 16GB model koopt. En bij een crash waarbij zowel de case als de camera stuk gaan, dan ben je bij de GoPro HD ‘maar’ $239,99 (in Nederland betaal je zo’n €249) kwijt om het geheel te vervangen en bij de iPhone 4S ben je dan toch iets meer kwijt.

En wat dan de kans op zo’n crash is? Nou, als je er dit soort filmpjes mee gaat maken, dan zit die kans er toch echt wel in:
http://www.youtube.com/watch?v=dcPQOyKKmqE